Specialiteiten

*Potgekweekte kerstbomen

Het speciale aan onze teelt methode is dat alle kerstbomen in pot gekweekt worden. Voorlopig zijn we hierin bijna de enige kwekerij die grote kerstbomen aanbiedt in pot.
We hebben potgekweekte kerstbomen van 75cm tot 2m. In de toekomst zullen we zelfs bomen hebben tot 3m.

De potcultuur biedt het grote voordeel dat de kleine zuigworteltjes bijna niet beschadigd worden. Deze zorgen er tevens voor dat de wateropname goed verloopt.

Bij kerstbomen die uitgestekt worden zijn bijna al die zuigwortels verdwenen. Daardoor verloopt de water opname niet goed, wat veel naaldverlies tot gevolg heeft.

*Gezaagde kerstbomen

Als gezaagde kerstboom wordt voornamelijk de Nordmann spar aangeboden. Het grote voordeel is dat deze geen naalden verliezen en uitstekend kunnen toegepast worden als gezaagde kerstboom. . De Nordmann dient in een kerstboomstandaard met water geplaatst te worden en neemt zo zijn vocht op. Gezaagde Nordmann kerstbomen zijn verkrijgbaar van 1,75m tot 4m hoogte. Je mag rekenen dat een afgezaagde kerstboom makkelijk langer dan een maand binnenshuis gehouden kan worden, zeker in een voet met waterreservoir.

Onze specialiteit zijn zorgvuldig gesnoeide volle kerstbomen! Toppers!

*Kerstbomen kweken met zorg voor de natuur

Om aan te tonen dat boomkwekerij ook op een verantwoorde manier kan, schakelen we over op ecologsiche kweekwijze. We streven maximaal naar een goed ecologisch evenwicht. Voor de bestrijding van de bladluizen gebruiken we onze-lieve-heerbeestjes en indien deze de plaag niet aankunnen, wordt er een bespuiting uitgevoerd met een biologisch middel. Ook worden elk jaar bloemenweides gezaaid om nuttige insecten aan te trekken. Onkruid proberen we maximaal spuitvrij te beheersen. Elk jaar worden onze bomen twee maal mooi in vorm gesnoeid.

*Korte keten

De kerstbomen worden gekweekt op velden bij ons. Hierdoor komen deze recht vanop het veld naar u huiskamer. Wij zijn dan ook blij op deze manier ons steentje bij te dragen in de Korte keten verkoop. Voor elke kerstboom die verkocht wordt planten wij een nieuwe. Tijdens de kweek van onze kerstbomen wordt veel koolstof opgenomen en veel zuurstof geproduceerd. In tegenstelling tot kunstkerstbomen. Onze bomen zijn gemiddeld tussen de 8 en 15 jaar oud.

Potgekweekte kerstboom
Specialiteiten
Specialiteiten
Specialiteiten
Specialiteiten
Specialiteiten
Specialiteiten
Specialiteiten
Specialiteiten
Potgekweekte kerstboom
Potgekweekte kerstboom
Specialiteiten